Austin Dillon werd de tweede coureur in evenveel races die zijn positie in de komende NASCAR Cup-play-offs verstevigde, door zondag de Cup-race op Texas Motor Speedway te winnen.

Het was Dillons derde Cup-overwinning in zijn carrière en doorbrak een reeks van 88 races waarin hij nog niet had gewonnen. Richard Childress Racing-teamgenoot Tyler Reddick eindigde als tweede (en was ook de hoogst eindigende Cup-rookie).

Het is de eerste keer dat RCR-coureurs op 1-2 eindigen sinds Clint Bowyer en Jeff Burton het kunstje flikten in 2011 op Talladega.

Joey Logano eindigde zondag als derde, gevolgd door Kyle Busch en Kevin Harvick.

Met de zege sprong Dillon van de 17e play-offpositie en verzekerde zich zo van de play-offs. Johnson zakt naar de 16e plaats, de laatste plaats die in aanmerking komt voor de play-offs. Johnson’s Hendrick Motorsports teamgenoot William Byron, die zondag na een wrak als 37e eindigde, zakte uit de top 16 play-off posities naar de 17e plaats, twee punten onder de cutoff-lijn.

Klik hier voor de uitslagen

Dillon voegde zich bij de winnaar van vorige week in Kentucky, Cole Custer, die niet alleen hun plek in de play-offs veiligstelde, maar ook in het algemeen klassement een plaatsje won.