AmateurEdit

Amatöörinä Dungey ei loistanut miniluokissa. Päästyään täysikokoisiin pyöriin hän alkoi parantua niin, että voitti kisoja. Dungey kruunasi amatööriuransa voittamalla vuoden 2005 Loretta Lynnin amatöörimestaruuden ja hänen odotettiin toistavan sen seuraavana vuonna.

2006Edit

Ryan Dungey aloitti vuoden 250-kuutioisten amatööriluokassa. Huolimatta siitä, että hän oli B-kuljettaja ja tuotti enimmäkseen 10. sijoja, hän herätti Suzukin tiimipäällikön Roger De Costerin huomion. Dungey osallistui ensimmäiseen ammattilaiskilpailuunsa kotiradallaan Spring Creekissä Millvillessä, Minnesotassa. Dungey, jonka kilvessä oli numero 142, sijoittui Moto 1:ssä vaikuttavalle kahdeksannelle sijalle ja Moto 2:ssa kahdeksannelle sijalle, mikä merkitsi kokonaiskilpailun seitsemättä sijaa yhdessä kaikkien aikojen mutaisimmista ulkoilmakilpailuista. Seuraavalla viikolla New Yorkin Broome-Tiogassa Dungey osoitti, että tämä tulos ei ollut sattumaa, vaan sijoittui sijoille 13-13 ja sijoittui kokonaiskilpailun 15:nneksi. Dungey kamppaili neljän viimeisen kierroksen aikana ja sijoittui vain kahdesti 20. sijan yläpuolelle neljän viimeisen kierroksen aikana. Hän sai yhteensä 50 pistettä ja sijoittui 250 MX:n kokonaistilanteessa 28:nneksi.

2007Edit

Hänen ensimmäinen kokonainen vuosi ammattilaisluokassa alkoi 250 East Supercrossissa. Kukaan ei odottanut paljon numero 62 tehtaan Suzuki-kuljettajalta, eikä se olisi ensimmäinen kerta, kun häntä aliarvioitaisiin. Dungey opetti heti alussa kenttää ja voitti historiansa ensimmäisen ammattilaisen Supercross-kilpailun. Hän kamppaili loppukauden Supercrossissa joko voittaen tai kaatuen yrittäessään. Hän palasi takaisin 5. kierroksella uransa toisella voitolla. Hän sijoittui kolmanneksi kuudennella kierroksella ja voitti Supercross East -sarjan viimeisen kierroksen viidenneksi. Kauden päättäneessä Dave Coombs East-West Shootoutissa Las Vegasissa Ryan voitti 4,7 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Jake Weimeriin. Ryan nimettiin vuoden 2007 Supercross-tulokkaaksi.

Ensimmäisellä täydellä AMA Motocross -kaudellaan Dungey sijoittuisi 1. kierroksella sijoille 3-3 ja saavutti uransa ensimmäisen palkintokorokkeen. Osoittaen johdonmukaisuuttaan, Ryan sijoittuisi 4-4 kierroksella 2, 3-3 kierroksella 3 ja 5-4 kierroksella 4 ja päätyi palkintokorokkeelle yhteensä neljä kertaa. Vaikka hän jätti sarjan kesken loukkaantumisen vuoksi, hän sijoittui kauden viidenneksi.

2008Edit

Dungeyn odotettiin voittavan Supercross Westin mestaruuden 2008 toisella ammattilaiskaudellaan. Koko alkukauden ajan hän rakensi huomattavan pistejohdon, mutta kauden puoliväliin mennessä hänen etunsa oli pienentynyt ja hän putosi kahden pisteen päähän kilpailijastaan Jason Lawrencesta, joka vei mestaruuden.

2009Edit

Viimeisenä vuotenaan 250-luokassa Dungey hallitsi 250 West Supercrossia taistellessaan Kawasakin Christophe Pourcelin kanssa AMA Motocrossin mestaruudesta. USA:n ei odotettu olevan kilpailukykyinen vuoden 2009 Motocross des Nationsissa, koska A-luokan kuljettajat James Stewart ja Ryan Villopoto olivat poissa loukkaantumisten vuoksi. Dungey, joka ei ollut koskaan ajanut 450-kuutioisella pyörällä, nimettiin tiimin kapteeniksi ja hän osallistui MX1-luokkaan (450). Kilpailussa, joka ratkesi Yhdysvaltain, voimakkaiden ranskalaisten ja isäntämaan Italian joukkueiden väliseen taisteluun, Dungey ajoi viimeisessä motossa 1. sijalle ja varmisti USA:n 20. MXoN-voiton.

2010Edit

Ryan Dungeylle ennustettiin vaatimatonta tulokaskautta 450 Supercrossissa. James Stewart oli kova suosikki tulossa toisesta mestaruudestaan. Dungey aloitti vahvasti johtaen suurimman osan kauden ensimmäisestä kilpailusta, kunnes James teki ohituksen kaksi kierrosta ennen loppua. Dungey taisteli takaisin ja melkein ohitti viimeisellä kierroksella. Hän palasi vahvasti takaisin ja voitti kaksi peräkkäistä kierrosta 2. ja 3. kierroksella. Dungey voitti kuusi kilpailua sillä kaudella ja hänestä tuli ensimmäinen kuljettaja sitten Jeremy McGrathin, joka voitti Supercrossin mestaruuden tulokkaana.

Dungey aloitti hitaasti Hangtownissa, ulkoilmamotocross-kauden ensimmäisessä kilpailussa. Toisella kierroksella hän toipui ja voitti molemmat motot. Dungey voitti 10 viimeisestä 11 kierroksesta ja nappasi ensimmäisen AMA Motocross 450 -mestaruutensa. AMA Supercrossin ja Motocrossin 29 osakilpailun aikana hän voitti yli puolet kilpailuista ja hänestä tuli ainoa kuljettaja, joka on voittanut sekä Supercrossin että Motocrossin mestaruuden tulokasvuotenaan. Dungey johdatti yhdysvaltalaisen tiimin 21. voittoon MXoN:ssä 2010.

2011Edit

Vuonna 2011 Ryanin mentori Roger De Coster jätti tiimi-Suzukin ja vaikutus Ryaniin oli ilmeinen. Hän sijoittui silti kunnioitettavalle kolmannelle sijalle Supercross-kaudella Ryan Villopoton ja Chad Reedin takana, mutta sana tiimivaihdoksesta liikkui.

Ryan tuli vuoden 2011 ulkoilmakauteen ykköskilpiä kantaen. Ensimmäisellä kierroksella hän taisteli sekä Chad Reedin että Ryan Villopoton kanssa ja sijoittui kokonaistilanteessa toiseksi sijoittumalla 1-2 kierrosta Chadin 2-1:n jälkeen. Villopoto oli kolmas sijalla 3-3. Toisella kierroksella hän sijoittui ensimmäisellä motolla vahvasti toiseksi, mutta kärsi sitten pyörän toimintahäiriöstä ja keskeytti toisella motolla, jolloin hän sijoittui kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi. Kymmenennellä kierroksella Dungey voitti ensimmäisen moton, mutta jätti toisen moton startin väliin 450 Suzuki -moottoripyöränsä toisen toimintahäiriön vuoksi ja pääsi lopulta radalle minuutin verran perässä. Hän taisteli takaisin 7. sijalle moto-ajon loppuun mennessä ja pelasti päivän 3. sijan. Hän sijoittui kauden toiseksi vain 12 pisteen päähän Villopotosta. Dungey johdatti yhdysvaltalaistiimin 22. ja 3. peräkkäiseen voittoon MXoN:ssä 2011.

2012Edit

Dungey siirtyi De Costerin palvelukseen KTM:lle, ja he rakensivat kirjaimellisesti hänen mieleisensä tuotantopyörän vuoden 2012 AMA Supercrossia varten. Dungey sijoittui 1. sijalle neljässä Supercrossin osakilpailussa. Hän ajoi 9. kierroksen murtuneella solisluulla, mutta jätti kierrokset 10-14 väliin leikkauksen jälkeen ja sijoittui kauden 3. sijalle.

Dungey teki loistavan suorituksen ulko-MX:ssä. Hän sijoittui toiseksi James Stewartin jälkeen 1. ja 2. kierroksella ja päätti kauden voittamalla 19 viimeisestä 20 osakilpailusta ja 10 kokonaisvoittoa, ansaiten toisen 450-luokan ulkoilmamestaruutensa, kun kaudesta oli jäljellä kaksi kierrosta. Se oli KTM:n ensimmäinen mestaruus Yhdysvalloissa.

2013Edit

Vaikkei se ollutkaan hänen paras vuotensa, Dungey ajoi……………. 23:ssa kauden 29 kilpailusta ennakoiden nimimerkin ”Diesel” johtuen hänen suoritustensa johdonmukaisuudesta. Hän sijoittui Supercrossissa Villopoton ja Davi Millsapsin jälkeen kolmanneksi ja ulkoradoilla Villopoton jälkeen toiseksi.

2014Edit

Jatkaessaan 2014 luokan tasaisimpana ajajana Dungey päätyi palkintokorokkeelle 21 kertaa 29:stä. Vuoden 2014 Supercrossin 16. kierros olisi viimeinen kerta, kun Dungey sijoittuisi loppu-uransa aikana top 5:n ulkopuolelle. Hän sijoittui 2. sijalle Ryan Villopoton jälkeen Supercrossissa ja 2. sijalle, 14 pistettä Ken Roczenin jälkeen Motocrossissa.

2015Edit

Kausi 2015 oli vuosikerta Dungey, joka osoitti dieselinsä johdonmukaisuutta ja lisäsi uskomatonta nopeutta, napsauttamalla pois ajo toisensa perään virheetöntä ajoa. Dungeyn uudelleen löytynyt energia radalla tuotti tähdellisiä tuloksia. Viisitoista kokonaisvoittoa ja 21 peräkkäistä palkintokorokesijoitusta sekä AMA Supercrossissa että Motocrossissa nostivat ykkösen takaisin KTM:n selkään. Vuoden ainoan viidennen sijan jälkeen ulkoilmakilpailun kuudennella kierroksella Dungey kelasi toiset 21 peräkkäistä palkintokorokesijoitusta, jotka kantavat kauteen 2016.

2016Edit

Dungey tekisi ennätyksensä vuoden 2016 supercrossissa 31 peräkkäisellä palkintokorokesijoituksella yhteenlaskettujen kausien 2015-2016 aikana. Hän voitti Supercrossin mestaruuden.

2017Edit

Vuonna 2017 hän kävi kaikkien aikojen kovimman taistelun supernopeaa Eli Tomacia vastaan. Vain kolme voittoa kaudella Tomacin yhdeksää vastaan, Dungey käytti jälleen kerran johdonmukaisuutta viedäkseen mestaruuden. Dungey vei mestaruuden kauden päätöskisassa viidellä pisteellä yhdessä kaikkien aikojen parhaista Supercross-kisoista. Heti mestaruuden saavuttamisen jälkeen hän ilmoitti lopettamisestaan.