Ensimmäisessä turnauksessaan sen jälkeen, kun hän hävisi Australian avointen finaalin, Rafael Nadal kohtasi Nick Kyrgiosin Meksikon avointen toisella kierroksella.

Espanjalainen lähti turnaukseen jahtaamaan kolmatta mestaruuttaan ATP 500 -kilpailussa. Hänen kaksi voittoaan Acapulcossa olivat kuitenkin ennen kuin tapahtuma siirtyi savikentiltä koville kentille vuonna 2014.

Kyrgios-otteluun lähdettäessä Nadalilla oli Meksikon avoimissa 14-1-tulos, ja hän oli voittanut Acapulcossa 28 sarjaa 30:stä. Viimeksi kun ykkössijoitettu pelasi turnauksessa, hän kärsi suorissa sarjoissa tappion Sam Querreylle vuonna 2017.

Yhdessä vuoden tähänastisista otteluista Kyrgios hoiteli hänet kolmessa viihdyttävässä sarjassa.

LISÄÄ: Milloin on Federerin seuraava ottelu? | Milloin Kyrgios pelaa seuraavaksi?

Sporting News kertoo kaiken tarvittavan siitä, milloin Nadalin seuraava ottelu on.

Milloin Rafael Nadal pelaa seuraavaksi?

Savikenttien kuningas palaa pyhitetylle alustalleen Monte Carlo Mastersissa, turnauksessa, jonka hän on voittanut ennätykselliset 11 kertaa.

Monte Carlo on ainoa ei-pakollinen Masters 1000 -turnaus, joten vain 43 maailman 53:sta parhaasta pelaajasta on ilmoittautunut turnaukseen.

Nadal on yksi kolmesta peräkkäisestä Monacon turnauksesta ja voitti japanilaisen Kei Nishikorin 6-3 6-2 vuonna 2018.

Hän lähtee turnaukseen tavoitteenaan lisätä ennätyksensä 33 Masters 1000 -tittelin saaliin.

Nadal kritisoi Kyrgiosia Meksikon välienselvittelyn jälkeen

Kyrgiosin ja Nadalin yhteenotosta Acapulcossa odotettiin repäisevää kamppailua kahden lajin suurimman viihdyttäjän välillä – eikä se pettänyt.

Kyrgios päihitti espanjalaismestarin reilussa kolmessa tunnissa voittaen 3-6 7-6(2) 7-6(6) 7-6(6).

Ottelun jälkeen Nadal – joka antoi australialaiselle huurteisen kädenpuristuksen kentällä – haukkui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudesssaan Kyrgiosia lähes samaan hengenvetoon kehujen antamisen kanssa.

”Hän on pelaaja, jolla on valtava lahjakkuus voisi voittaa Grand Slamia tai taistella rankingin ykköspaikasta… häneltä puuttuu kunnioitus yleisöä, kilpailijaa ja itseään kohtaan”, Nadal sanoi.

Kyrgios puolusti itseään omassa lehdistöpuheenvuorossaan ja vihjasi, että Nadal kontrolloi tempoa enemmän kuin hänen vastustajansa haluaisivat myöntää.

”Minä olen erilainen. Rafa on erilainen. Hän voi keskittyä siihen, mitä hänen pitää tehdä”, Kyrgios sanoi.

”Hän ei tiedä sitä matkaa, jonka olen käynyt läpi, hän ei tunne minua. Joten en aio kuunnella ollenkaan.”

Nadal puhuu eläkkeelle jäämisestä ja golfista

Nadalin paluu kaksi vuotta sitten oli yksi vuoden 2017 parhaista tarinoista – aivan Roger Federerin rinnalla.

Kaksi veteraania jakoivat tuona vuonna kumpikin kaksi grand slamia ja nousivat takaisin ATP-rankingin kärkeen.

Vammat olivat uhanneet suistaa hänen uransa raiteiltaan, mutta 32-vuotias ei aio vielä jäädä eläkkeelle.

Lue lisää hänen tulevaisuudensuunnitelmistaan – ja katso, mikä on hänen törkeä tasoituksensa – täältä.

Nadal antaa Kyrgiosille valtavan kohteliaisuuden

Nick Kyrgios esitti show’ta voittaessaan Nadalin Sydneyn Fast4-turnauksessa tammikuussa.

Vaikka hän kyttää kritiikkiä kotimaassaan, Kyrgios sai valtavan kehun Nadalilta… tuolloin. Lue siitä lisää täältä.

Nadal antaa hauskan haastattelun ottelun jälkeen

Puhuessaan ensimmäisen kierroksen voittonsa jälkeen Duckworthista, Nadalilta kysyttiin hänen ajatuksiaan seuraavan sukupolven pelaajista, jotka ovat tulossa.

Hänen vastauksensa sai yleisön nauramaan. Lue siitä lisää täältä.

Miten Nadal voitti 11. Roland-Garros-kruununsa

Toivuttuaan Australian avoimissa kärsimästään lonkkavammasta Nadal auttoi Espanjan Davis Cup -joukkueen voittoon Saksasta World Groupin puolivälierässä.

Myöhemmin hän puolusti menestyksekkäästi Monte Carlon Masters-mestaruuttaan ilman, että hän olisi menettänyt sarjaa, ja voitti ennätyksellisen 31. Masters-tittelinsä. Tämä auttoi espanjalaista nousemaan pelaajaksi, jolla on eniten Masters 1000 -titteleitä historiassa, ja merkitsi myös hänen 11. mestaruuttaan Monte Carlossa sekä 76. mestaruutta hänen urallaan.

Nadal jatkoi sitten voittamalla 11. mestaruutensa Barcelonassa. Tämän voiton myötä hänestä tuli ensimmäinen pelaaja avoimen aikakauden aikana, joka on voittanut 400 ottelua sekä savi- että kovilla kentillä. Se oli myös hänen 20. ATP 500 -sarjan mestaruutensa, mikä merkitsi hänen 14. peräkkäistä kauttaan, jolla hän on saavuttanut vähintään yhden ATP 500 -mestaruuden.

Pyrkiessään säilyttämään ykkössijoituksensa Madridissa Nadal kuitenkin hävisi suorissa sarjoissa Dominic Thiemille puolivälierissä, mikä lopetti hänen 21 ottelun ja ennätyksellisen 50 sarjan voittoputkensa savella. Samalla hän luopui myös maailmanlistan ykkössijoituksestaan Federerille.

Nadal ei pysynyt alhaalla pitkään, vaan voitti kahdeksannen Rooman Masters-mestaruutensa ja uransa 78. mestaruuden kukistamalla Alexander Zverevin kolmessa erässä ja ohittamalla John McEnroen neljännellä sijalla Open Era -aikakaudella eniten mestaruuksia voittaneiden listalla. Kyseessä oli Nadalin 32. Masters-mestaruus, ja hän saavutti myös takaisin nro. 1. sijan Federeriltä.

Vaikutti siltä, että Nadal kruisaili ennennäkemättömään 11. Ranskan avointen mestaruuteen hävittyään vain yhden sarjan koko turnauksessa, kun hän voitti Thiemin finaalissa. Voitollaan Nadal tasoitti Margaret Courtin ennätyksen Grand Slam -turnauksen kaksinpelimestaruuksista (Court voitti 11 Australian mestaruutta).

Ranskan avointen voitto oli Nadalin 17. Grand Slam -titteli, ja hänestä tuli vasta neljäs mies avoimen aikakauden aikana, joka on voittanut kolme tai useampia major-titteliä täytettyään 30 vuotta, liittyen Federeriin, Rod Laveriin ja Ken Rosewalliin.

Minkälainen loukkaantuminen Rafael Nadalilla oli?

Nadal joutui jättämään Australian avointen puolivälieräottelunsa Marin Ciliciä vastaan tammikuussa. Tuolloin hänen odotettiin pitävän muutaman viikon taukoa kuntoutuakseen lonkkavaivasta ennen paluuta kiertueelle.

Tämä suunnitelma eteni hienosti aina Acapulcon Mexico Openiin asti, jossa Nadal vetäytyi myöhään, vaikka oli Meksikossa.

Hän vetäytyi myös Indian Wells Mastersista ja Miami Openista loukkaantumisen takia. Miamin poissaolostaan huolimatta Nadal sai kuitenkin huhtikuussa takaisin ykkössijan Federerin toisen kierroksen tappion vuoksi.

Viimeisimpänä hän vetäytyi Pariisin Masters-turnauksesta vatsavamman vuoksi ja myöhemmin ATP-finaaleista polvivaivojen vuoksi.