AmateurEdit

Som amatør brillerede Dungey ikke i miniklasserne. Da han først kom på de store motorcykler, begyndte han at forbedre sig så meget, at han vandt løb. Dungey afsluttede sin amatørkarriere ved at vinde Loretta Lynns amatørmesterskab i 2005 og forventedes at gentage det året efter.

2006Rediger

Ryan Dungey begyndte året i amatørklasserne i 250cc-klassen. Selv om han var en “B”-kører og genererede mest 10. pladser, tiltrak han sig Suzuki-teamchef Roger De Costers opmærksomhed. Dungey deltog i sit første professionelle løb på sin hjemmebane i Spring Creek i Millville, Minnesota. Dungey, med nummer 142 på sin plade, sluttede på en imponerende 8. plads i Moto 1 og 8. plads i Moto 2 for en 7. plads i den samlede stilling ved et af de mest mudrede udendørs nationalmesterskaber nogensinde. Dungey ville vise, at dette resultat ikke var nogen tilfældighed, da han sluttede med 13-13 resultater til en 15. plads i den samlede stilling den næste uge i Broome-Tioga, NY. Dungey kæmpede de sidste 4 runder og sluttede kun over 20. pladsen 2 gange i de sidste 4 motorløb. Han sluttede med 50 point i alt og en 28. plads i den samlede 250 MX-stilling.

2007Edit

Hans første hele år i de professionelle rækker startede i 250 East Supercross. Ingen forventede meget af fabriks Suzuki-køreren med nr. 62, og det ville ikke være første gang, at han ville blive undervurderet. Lige fra starten af skolede Dungey feltet og vandt sit første professionelle Supercross-løb nogensinde. Han ville kæmpe resten af Supercross-sæsonen, enten ved at vinde eller ved at gå ned i et forsøg. Han kom tilbage i femte runde med sin anden sejr i karrieren. Han sluttede som nummer tre i runde 6 og vandt den sidste runde af Supercross East-serien og blev samlet nummer fem. Ved sæsonfinalen Dave Coombs East-West Shootout i Las Vegas vandt Ryan med 4,7 sekunder ned til Jake Weimer, der kom på andenpladsen. Ryan blev kåret som årets Supercross-rookie i 2007.

I sin første fulde sæson i AMA Motocross opnåede Dungey en 3-3-placering i runde 1 for sin første professionelle podieplads i karrieren. Ryan viste sin konsistens og placerede sig 4-4 i runde 2, 3-3 i runde 3 og 5-4 i runde 4 og endte på podiet i alt 4 gange. Selv om han forlod serien på grund af en skade, sluttede han på femtepladsen i sæsonen.

2008Rediger

Dungey var forventet at vinde Supercross West-titlen i 2008 i sin anden professionelle sæson. I løbet af den første halvdel af sæsonen opbyggede han et betydeligt pointforspring, men midt på sæsonen var hans forspring svundet ind og faldt til et underskud på to point bag sin rival, Jason Lawrence, der tog mesterskabet.

2009Rediger

I sit sidste år i 250-klassen dominerede han 250 West Supercross, mens han kæmpede mod Kawasakis Christophe Pourcel om AMA Motocross-mesterskabet. Det var ikke forventet, at USA ville være konkurrencedygtig i Motocross des Nations 2009 på grund af, at A-landsholdskørerne James Stewart og Ryan Villopoto var ude med skader. Dungey, der aldrig havde kørt på en 450cc-motorcykel, blev udnævnt som holdkaptajn og deltog i den førende MX1-klasse (450). I en konkurrence, der kom ned til en kamp mellem USA, de stærke franske hold og værtslandets italienske hold, tog Dungey førstepladsen i det sidste moto og sikrede USA’s 20. MXoN-sejr.

2010Rediger

Ryan Dungey blev spået til at få en beskeden rookie-sæson i 450 Supercross. James Stewart var den store favorit, der kom fra sit andet mesterskab. Dungey startede stærkt og førte det meste af det første sæsonløb, indtil James lavede en overhaling med 2 omgange tilbage. Dungey kæmpede sig tilbage og var tæt på at overhale ham på sidste omgang. Han kom stærkt tilbage med 2 sejre i træk i 2 og 3 runder. Dungey fortsatte med at vinde seks løb den sæson og blev den første kører siden Jeremy McGrath til at vinde Supercross-mesterskabet som rookie.

Dungey havde en langsom start i Hangtown, det første løb i den udendørs motocross-sæson. Ved 2. løb kom han tilbage og vandt begge motos. Dungey vandt 10 ud af de sidste 11 omgange og erobrede sit første AMA Motocross 450-mesterskab. Gennem de tilsammen 29 runder i AMA Supercross og Motocross vandt han mere end halvdelen af løbene og blev den eneste kører, der har vundet både Supercross- og Motocross-titler i sit debutantår. Dungey førte det amerikanske team til sin 21. sejr i MXoN i 2010.

2011Rediger

I 2011 forlod Ryans mentor, Roger De Coster, team Suzuki, og effekten på Ryan var tydelig. Han kom stadig ind på en respektabel 3. plads i Supercross-sæsonen bag Ryan Villopoto og Chad Reed, men der gik rygter om en teamændring.

Ryan kom ind i 2011 udendørs sæson med nummer et plade. I den første runde kæmpede han mod både Chad Reed og Ryan Villopoto og blev samlet nummer 2 med en 1-2 moto finish mod Chads 2-1. Villopoto blev nummer 3 med 3-3. I anden runde placerede han sig stærkt som nr. 2 i første moto, men blev ramt af en fejl på motorcyklen og en DNF i moto 2, hvilket gav ham en samlet 8. plads. I 10. runde vandt Dungey første moto, men missede starten på moto 2 på grund af endnu en funktionsfejl på sin 450 Suzuki og kom endelig ind på banen et minut efter flokken. Han kæmpede sig tilbage til en 7. plads ved slutningen af moto, hvilket reddede en 3. plads for dagen. Han sluttede sæsonen som nummer 2 kun 12 point efter Villopoto. Dungey førte det amerikanske team til sin 22. og 3. sejr i træk i MXoN i 2011.

2012Rediger

Dungey sluttede sig til De Coster hos KTM, og de byggede bogstaveligt talt en produktionsmotorcykel efter hans smag til AMA Supercross 2012. Dungey tog 1. pladsen i fire af Supercross-løbene. Han kørte 9. runde med et knækket kraveben, men missede 10. til 14. runde efter en operation og endte på 3. pladsen for sæsonen.

Dungey leverede en stjernepræstation i udendørs MX. Efter en andenplads efter James Stewart i runde 1 og 2 afsluttede han sæsonen med sejre i 19 af de sidste 20 motos og 10 samlede sejre, hvilket gav ham sin anden udendørs titel i 450-klassen med to runder tilbage af sæsonen. Det var KTMs første titel i USA.

2013Rediger

Og selv om det ikke var hans bedste år, ville Dungey……………. i 23 af sæsonens 29 løb foreskrive tilnavnet “Diesel” på grund af konsistensen i hans præstationer. Han sluttede på 3. pladsen bag Villopoto og Davi Millsaps i Supercross og på 2. pladsen bag Villopoto ved outdoors.

2014Edit

I 2014 fortsatte han som den mest konsekvente kører i klassen, og Dungey endte på podiet 21 ud af 29 gange. 16. runde i Supercross 2014 ville blive sidste gang, Dungey ville slutte uden for top 5 i resten af sin karriere. Han sluttede på andenpladsen efter Ryan Villopoto i Supercross og på andenpladsen, 14 point efter Ken Roczen i Motocross.

2015Rediger

Sæsonen 2015 var vintage Dungey, der viste sin dieselkonsistens og tilføjede utrolig fart, idet han klikkede af tur efter tur uden fejl. Dungeys nyfundne energi på banen gav fantastiske resultater. Femten samlede sejre og 21 podiepladser i træk i både AMA Supercross og Motocross satte nr. 1 tilbage på sin KTM. Efter årets eneste 5. plads på årets sjette runde i outdoor ville Dungey rulle yderligere 21 podieplaceringer i træk ind i 2016-sæsonen.

2016Rediger

Dungey ville sætte en rekord i 2016 Supercross med 31 podieplaceringer i træk i løbet af de kombinerede sæsoner 2015-2016. Han vandt Supercross-mesterskabet.

2017Rediger

2017 markerede hans mest hårdt kæmpede kamp nogensinde mod den superhurtige Eli Tomac. Med kun tre sejre på sæsonen mod Tomacs ni sejre brugte Dungey endnu en gang konsistens til at tage titlen. Dungey tog mesterskabet ved sæsonfinalen med 5 point i et af de bedste Supercross-løb gennem tiderne. Umiddelbart efter at have taget titlen meddelte han sin pensionering.