Dallas Mavericks tabte til Los Angeles Lakers på juledag, 138-115. Anthony Davis havde 28 point, otte rebounds og fem assists til at lede Los Angeles, mens Luka Doncic scorede 27 point i nederlaget for Mavericks.

Dallas åbnede kampen mod Los Angeles meget mere sprødt efter deres glansløse åbningsindsats mod Suns. Med Luka Doncic, der spillede næsten hele kvartalet, holdt Mavericks sig inden for rækkevidde på trods af, at Lakers løb og scorede i transition og på second chance-muligheder. Dallas var bagud 33-30 efter tolv minutters spil.

Det gik skævt i andet kvarter, hvor bænkenheden så forvirret ud. Tim Hardaway Jr. holdt Mavericks inden for rækkevidde og reddede Dallas i en række af sine bolde. Dallas holdt ud på trods af gentagne fejlkøb på grund af mange Laker turnovers. En treer fra Kyle Kuzma i sidste sekund udvidede Laker-føringen til tolv; Dallas var bagud 69-57 ved halvleg.

Det tredje quarter havde fornemmelsen af at vågne op fra en elendig feriesøvn, hvor Lakers scorede to gange i træk, og Rick Carlisle kaldte en timeout næsten med det samme. Det blev ikke meget bedre for Dallas, da Josh Richardson kort efter fik sin fjerde foul. Mavericks fandt et scoringstempo, men som i første halvleg var de ikke i stand til at sikre sig rebounds, og Los Angeles holdt presset oppe. Lakers udbyggede deres føring med to i rammen, og Mavericks var bagud 99-85 på vej ind til fjerde.

En mærkeligt konstrueret enhed startede fjerde quarter, hvor Boban Marjanovic fik betydelige minutter, faktisk reducerede Laker-føringen til et enkelt ciffer. Men en hurtig byge af point efter en timeout fra Lakers bragte føringen tilbage til tocifrede tal. Mavericks kom sig aldrig igen og endte med at blive blæst ud med 138-115. De er nu 0-2 og skal møde Los Angeles Clippers søndag eftermiddag.

Luka Doncic skal være bedre

Josh havde en hel klumme om den nedadgående effekt af, at Luka ikke startede kampen godt for Mavericks. Men det er værd at bringe det op igen, for med Doncics glansløse første halvleg var Dallas lige så langt nede, at der ikke er meget mere at tilføje.

Han er ikke i god nok form, og det er tydeligt i slutningen af hans tid på gulvet, når skuddene er korte, og han er frustreret over sit eget spil. Det er en ting, der er svær at danse udenom, fordi der ikke er et godt svar på, hvorfor han ikke er i god form efter at have været i god form i Orlando.

Når han spiller mod rigtig gode hold, skal Luka Doncic være meget bedre, for at Mavericks kan vinde. Indtil Kristaps Porzingis kommer tilbage, vil der være kampe, hvor det måske ikke er særlig sjovt.

Rebounding handler om indsats, og Mavericks prøvede ikke hårdt nok ofte

Mavericks blev fuldstændig knust på brættet. Jeg vil lade de mere detaljerede statistikker ligge til vores kommende “Stats Rundown”-artikel, men det er nok at sige, at Dallas var patetisk på brætterne, og ingen er undtaget. Maxi Kleber førte Mavericks an med fem rebounds, for at give dig en idé om, hvor slemt det var. Jeg er også ret sikker på, at Dallas ikke scorede nogen point i anden chance. Ynkeligt.

Det kommer ned til indsatsen. Der var et spil i tredje, hvor ABC-kameraet havde det forfærdelige sidelinjebillede, men vi fik et godt kig på Luka, der blev udkonkurreret af Kyle Kuzma. Dwight Powell har ikke basis eller styrke til at bokse ud. Willie Cauley-Stein havde trods alle de mange roser for ham kun to brætspil i 14 minutter og så sløv ud og var ude af position. Lakers er større på mange positioner, det er sandt, men det er uacceptabelt, at Los Angeles arbejder så tidligt og ofte med dem. Seks Lakers-spillere havde flere rebounds end Dallas’ førende rebounder.

Jalen Brunson skal bryde igennem den tåge, han spiller i

En række dårlige skud, der faldt i fjerde periode mod Suns, slørede, hvor dårlig Jalen Brunson var i Phoenix-kampen. Ingen af de samme floskler reddede Brunson mod Lakers.

Du tænker måske, at jeg ikke er fair at vælge Brunsons spil at fokusere på, når man tænker på, hvor dårligt Mavericks så ud. Måske er det sådan. Men efter hans tre forfærdelige turnovers i 18 minutter mod Suns, fik han tre mere krediteret i 14 minutter mod Lakers. Han begik faktisk alle tre i kun syv minutters spilletid, og i mine noter havde jeg noteret ham for yderligere to, som blev tilføjet til hans holdkammeraters statistiklinje.

Alle hans beslutningstagning er dårlig, lige fra hans overdriblinger, til hans sene afleveringer på grund af overdriblinger, til hans skudvalg. Og det var for det meste også groft i preseason. Jeg har aldrig været en stor Brunson-fyr, men han er langt, langt bedre end han har spillet, og hvis han ikke finder ud af noget, så bliver hans minutter taget fra ham. Måske er det genopretningen efter en skulderoperation, der har fået ham ud af balance. Forhåbentlig bliver han bedre med tiden. Mavericks har også brug for ham.

Her er podcasten efter kampen, Mavs Moneyball After Dark. Hvis du ikke kan se indlejringen under “More from Mavs Moneyball”, så klik her. Og hvis du ikke har gjort det endnu, kan du abonnere ved at søge på “Mavs Moneyball podcast” i din foretrukne podcast-app.